В големите градове, особено в столицата, е пълно с апартаменти и къщи, които очакват да бъдат наети. Респективно, пълно е с желаещи, които искат да наемат жилище дългосрочно. Струва ни се, че в това море от предложения ще намерим идеалния дом. Ако сме собственик, сме убедени, че няма как да не се появи и най-подходящият наемател за нашия имот. 

Качваме обявата с най-хубавите снимки в сайт за недвижими имоти, пишем преимуществата на жилището и чакаме. Обаче, удряме на камък. И то не на един, а на много камъни, някои от които са подводни.

В повечето случаи това не са потенциални наематели, а брокери, които се представят за хора, търсещи жилище. Разпитват ни за апартамента или къщата. След това започват да си предлагат услугите. Дори ни уверяват, че вече са намерили човек, който иска да наеме точно нашия имот. Нерядко свалят снимките от сайтовете, в които сме качили обявите си. И предлагат имота чрез своята агенция. Некоректно, неприятно и доста досадно.

Ако пък търсим жилище и попаднем на такава обява, брокерите започват да изискват от нас комисионна. Искат я и от собственика. Нерядко, ако най-накрая се съгласим за оглед с брокер, той ни води в съвсем различно жилище. На друг адрес. Уверява ни, че то е същото като това, от което сме се интересували първоначално, дори по-добро…

Накрая се отказваме. Осъзнаваме, че и ние, и собственика сме изнудвани. Толкова много жилища, а в крайна сметка се оказва едва ли не, че брокерските фирми са едва ли не повече. Предлагат едни и същи жилища, които се оказват други. Използват едни и същи снимки. Разбира, се много собственици не склоняват да дадат апартамента или къщата си под наем чрез агенция. Именно заради това накрая брокерът води наемателя в различно жилище. Не в това, което търсещият да наеме е видял в обявата.

Очакванията на агентите по недвижими имоти, които помагат на клиент, който се опитва да наеме, е, че наемодателят ще плати на агента за намиране на наемател, обикновено едномесечен наем. Брокерът, както вече казахме, иска комисионна и от наемателя.

Ако съм собственик и имам пет кандидати за имота си, четирима, от които идват на оглед сами и един, който идва с брокер, познайте на кого със сигурност няма да отдам имота си. Точно така – на този, който е дошъл с брокер.

Брокерът ще се пазари с вас, за да вземе по-голяма комисионна. Ще се пазари и с наемателя, отново по същата причина. Често създава в наемателя нереалистични представи. Накрая и двете страни са недоволни. Естествено и брокерът не е особено доволен. Защото той в повечето случаи работи без заплата и разчита на процент от комисионните при направена сделка. Нямам как да очакваме, че единствената цел на този човек е да ни помогне.

Все пак има начин този порочен кръг да бъде прекъснат.

Да си представим следното: Ние сме собственици, искаме да работим БЕЗ БРОКЕР. Но все пак искаме да покажем имота си в най – добрата светлина и да се възползваме от популяризиране при предлагане на жилището.

Това има как да се случи без преговори и опити да се спазаряваме. Вече съществува платформа, в която може да публикувате обявата на жилището си. Обявата ви ще бъде качена във всички Фейсбук групи за имоти, които се предлагат БЕЗ БРОКЕР. Така БЕЗ БРОКЕР директно ще Ви среща с потенциални наематели, без да ви притесняват агенции със своите предложения. За сега услугата публикувай обява под наем безплатно ще е възможна само за гр. София и София област. Струва си да отбележим, че групите ни във Фейсбук са с над 250 000 активно търсещи потребители.

Ако пък решите да подадете имот без комисионна, чрез нас – Ще бъде направена експертна оценка на жилището, съобразена с българския актуален пазар, от сертифициран служител.

Имотът ви ще бъде професионално заснет, а обявата ви ще има възможност да се снабди с VR / 360° – виртуален оглед и графична схема на жилището.

Ще получите и масирана реклама в най-посещаваните имотни платформи, социални мрежи и вътрешни канали. И най-важното, това няма да ви струва никакви пари. Ще ви струва само нов опит в сферата на имотите и възможността да разберете, че да работите БЕЗ БРОКЕР, означава да се превърнете във виртуоз в света на недвижимите имоти.

Всички очакват с нетърпение вашата обява!