@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Пътешествие из София и околностите

Есенна разходка за неуморните

Един от най-красивите сезони в годината е есента. Безспорно ние българите сме късметлии с възможността да се наслаждаваме на красотата на природата в различните сезони от годината. Сега е моментът, в който дърветата и цветята се приготвят за зимния си сън, променяйки цветовете на листата си в безброй много и различни красиви багри. Есента, освен сезонът, който е свързан със започването на училище е и сезон, който се свързва с приятни и леки разходки на прохладно време. В тази статия ще ти представим няколко идеи за разнообразяване на сънливия неделния ден.

Разходка из красива Витоша


Няма по-прекрасно нещо от това да станеш сутрин, да изпиеш кафето си и след 20 минути да бъдеш на разходка из планината. Софиянци са големи късметлии с Витоша, заради близостта и със столицата. Витоша разполага с безброй много места, на които може да се отиде. Ако си на вълна поход, може да покориш първенеца на Витоша – Черни връх (2290) или да направиш по-лек преход до Копитото. Освен походи, в планината може да се направят и по – леки разходки до Боянския водопад, който е най-големия във Витоша или пък просто да направиш един пикник на някоя поляна с приятели и домашни любимци.

Драгалевски манастир


Драгалевският манастир е най-близо разположения манастир до центъра на София – 3 км. Построен е по времето на Иван Александър (1331 – 1371 г.) и е бил част от група възникнали през 14-15в.  манастири, наречени „Софийската Света гора”.  Близо до квартал Драгалевци, този манастир е идеалното бягство от забързаното ежедневие и перфектния начин да се обърнеш към духовното, запалвайки една свещ за успокоение и мир.

Село Железница


Село Железница се намира на източния склон на Витоша и е на около 23 км. от София. Предизвиква огромен интерес у столичани заради своите естествени джакузита. Да, точно така, след село Железница има няколко басейна с минерална водя, които ентусиасти са оградили с камъни, за да придобият вид на горски басейни.

Банкя


Интересно място за разходка е и столичния квартал Банкя. Там освен, че можеш да отидеш и да си сипеш минерална вода, можеш да релаксираш на спа в някой от минералните басейни. Банкя е подходящо място и за разходка, от центъра на града може да поемеш по екопътека „Пътека на здравето”. Също така можеш и да посетиш реставрираната наскоро обществена баня.

Божурище


Божурище е малко градче, разположено на 13 км. от София. Известен е с 3 неща: там се намира най-старото летище в Европа, божурите и конната база.  За съжаление сградата на летището вече не съществува, пистата е разкопана и единственото, което е останало от летище Божурище са спомените за него, които могат да бъдат разказни от местните. През есента няма божури, но силно препоръчвам да отидеш пролетта , когато те са в своя разцвет. Целогодишно може да се насладиш на язденето на кон в конната база „Ген. Крум Лекарски”.

Язовир Хераково


След Божурище се  намира едно малко селце с интересно име – Хераково, а язовира след селцето е перфектното място, както за разходка, така и за почитателите на риболова.

Брезник


Брезник се намира на около 50 км от София и е място, което предлага много и различни дейности. Столичани са привлечени от аквапарка в близост до града, други ходят заради картинг писта Конска. Ако сте любители на планината може да посетите парка „Брезнишко бърдо” и да хапнете и пийнете в механата там.

Драгоманско блато


Драгоманското блато се намира на 40 км. от София и е най-голямата естествена карстова влажна зона в България. Започни с Информационния център, в който има няколко зали с богата експозиция. В блатото има специално направени дървени пътеки, по които можеш да се разходиш и да наблюдаваш живота в района. Сред тръстиките има укрития, откъдето животните в блатото могат да бъдат снимани.

Кътински пирамиди


Пирамиди само на 20 км от  София? Звучи невероятно, но е истина. Край  село Кътина се намира този природен феномен – скални образования с червеникав цвят и заострени върхове. Формирали са се в следствие на почвена ерозия. За съжаление Кътинските пирамиди трябва да се видят  възможно най-скоро, преди да бъдат унищожени от времето.

Къде обичаш да ходиш в неделя? Последвай ни в Инстаграм @bezbroker и ни кажи!

Автор: Алексия Савова

Подобни публикации

Свободата в твоите ръце

Имаме новина за теб – ако продаваш имота си, всъщност имаш доста повече опции, от тази, да разчиташ на брокер. Помисли си само че 90% от всички търсения на жилища в София се извършват онлайн. Купувачите използват интернет, за да намерят имоти, а не посредници.

06/04/2020

Надпревара за жилища: Инфлацията вече не плаши купувачите
Имотният пазар в България се успокоява, а покупките на „зелено“ вече се избягват заради скъпите последващи ремонти

09/03/2023

А1 регистрира ново силно тримесечие и ръст при всички основни показатели през третата четвърт на 2019 г.

Praesent commodo, risus sed maximus sodales, ex ante euismod elit, eu molestie turpis ante sit amet nisl.

26/10/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!