В този апартамент има ли духове, зеле или компоти?

Или какво питат купувачите

Когато купувач хареса даден имот, много преди да реши, че това е точно неговото място, със сигурност ще зададе няколко въпроса. Най-често това са съвсем стандартни питания от сорта на “Къде в квартала е най-близкият супермаркет?”, “На колко години са пералнята и печката?”, “Кога за последно е правен основен ремонт?”…

Подобни въпроси дават възможност да представиш преимуществото на къщата или апартамента пред потенциалните купувачи. И все пак поговорката “Няма такова нещо като глупав въпрос!” се оказва невинаги вярна. И за да го докажем, събрахме най-абсурдните въпроси на купувачи (както и такива, които са отправяни на собственици по време на огледи). Ти прецени дали са странни или не.

Апартаментът ми харесва, но как да попреча на змиите да влязат в тоалетната чиния?
Беше лято. Една жена хареса апартамент. В близост до жилищната сграда имаше ливада. Оказа се, че жената много се страхува от змии. Била чела, че в Австралия, хора намерили змия в тоалетната си чиния, която някак си била минала през канала.

Решихме да оставим на страна факта, че не сме в Австралия и я посъветвахме да сипва оцет веднъж месечно в тоалетната, защото е доказано, че змиите го мразят. Жената усети, че се шегуваме.

Известно ли ви е някакви суингъри да живеят наблизо?
Чужденци се свързали с наш познат, който отдава краткосрочно имот чрез популярна онлайн платформа. Двойката пристигнала на адреса и това било първото нещо, което живо ги интересувало. Собственикът се опитал да посочи на младежите интересни клубове и барове наблизо, тъй като апартаментът се намирал в центъра. Двойката обаче държала да знае къде наоколо може да намери друга двойка, с която да си разменят партньорите.

Доста се разочаровали, че собственикът не е наясно, но накрая с неохота казали, че ще прибегнат до друго приложение, за да намерят точно този тип забавления.

Колата отпред заедно с къщата ли върви?
След като собственикът беше оставил почти пълно обзавеждане в къщата (доста запазено, при което) купувачите решиха, че и колата на снимката е включена в цената на имота. Няма какво да добавим.

Сигурен ли сте, че някой не е погребан в двора?
Отговорът беше: “Не сме сигурни, но след като се нанесете, така или иначе ще прекопаете градината и ще разберете.”

Тук има ли духове?
Апартаментът беше в стара сграда в центъра. Добре обзаведен в типичния стил за този тип имоти. Солидни, красиви и много запазени мебели. Купувачът обаче видимо беше притеснен.

Дори предположи, че духът е на стара реститутка, която ще се ядоса, че той живее в нейното жилище.

Опитахме се да обясним, че не вярваме в подобни неща. Но купувачът каза, че така или иначе ще викне ходжа, за да изгони евентуални нечисти сили. Позова се на публикация на известна родна журналистка във Фейсбук, а това откъдето и да го погледнеш, е сериозен аргумент.

Трудно беше да спорим с такъв човек.

Дали ако се помоля на Бог, той ще ми даде знак дали да купя апартамента?
Преди да отговорим, жената вече беше започнала да се кръсти…

Дали собственикът би ми подарил апартамента, ако се запознаем?
Това съобщение ни изпрати жена, която каза, че вече са ѝ подарявали апартамент. Дай боже всеки му!

Може ли да отида да огледам апартамента следващата седмица, във вторник вечерта, когато е пълнолуние?
Мой познат, който беше пуснал обява, за да продаде имота си, получи подобно запитване по телефона. Все пак реши, че няма лошо да покаже апартамента на купувача вечерта. Оказало се напълно стандартен оглед, но така и не стана ясно защо купувачът е държал това да се случи точно на тази дата и то вечерта. Явно силно е вярвал във влиянието на луната.

Защо гаражът е необзаведен?
Ами… Собственикът го е използвал, за да държи там автомобилът си, не за да живее в него. Последва нов въпрос: “Как така?”

В мазето има ли ракия и компоти, които да останат за мен, след като купя апартамента?
Отговорихме, че няма, а следващият въпрос беше: “А зеле?”

Е, това беше от нас. Кажи ти какво си чувал

BezBroker.com е най-голямата платформа за имоти в България с над 375 000 потребители в социалните канали.

Подобни публикации

5 култови софийски находки
Разхождайки се из столицата, почти всеки турист би отбелязал, че тя притежава особен чар, събрала на едно място ултрамодерни високи стъклени сгради, кокетни старовремски къщи и здания, в чийто строеж бележити архитекти са оставили душата си. 

30.07.2020

Софийските квартали
Историята на днешна София започва през първото хилядолетие преди Христа. Тогава в района се заселват древното тракийско племе серди, които дават първото име на днешната ни столица – Сердика.

07.09.2020

Обзавеждането у дома спрямо сезоните
Отвътре навън – как трансформираме обичайната смяна на сезоните в декор

14.09.2020