@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Зимните градини – опит за дзен у дома

Усетете контраста на спокойствието и възможността да сте всички заедно

Летните вечери са в разгара си. Август е изпълнен със забавления, свобода и малко носталгия за отминаващото лято. Нощните заведения са пълни, от всеки ъгъл се чуват смях, шеги, разгорещени спорове и всички те, хората, карат август да остави значим отпечатък върху паметта им. Храна за размисъл, когато есента се покаже кротко зад вратата. Преди това да се случи, имаме страхотно предложение за онези, които обичат да прекарват време у дома с приятели, семейство или да се наслаждават на собствената си компания. За почитателите на зеленината, онези, на които им липсва дворно пространство или пък то е огромно и трябва да се запълни. Не се впечатлявайте от епитета „зимна“, защото зимните градини се използват целогодишно. Те представляват тихо кътче, където да се отдадете на мислите си, място, където да приютите всичките си растения, предоставят възможност да съберете повече приятели отколкото холът би понесъл – те са олицетворение на оазис у дома. Зимната градина ще ви приюти както в най-тежката зима, когато снежните преспи са по-масивни и от вас самите, така и в дългите летни дни и вечери, които сякаш никога не са достатъчно. През есента и пролетта ще имате малко убежище, от където да се наслаждавате на багрите, с които природата рисува своите портрети.

Изграждане


Съществуват различни опции за изграждането на зимна градина – веранди, еркери, разширения на покрива, самостоятелни помещения или постройки. Градината може да се проектира и под балкон, над гаражи или пред мансарди. При изграждането на зимна градина възникват много въпроси, които са свързани с узаконяване на съоръжението , архитектурния план, както и много други технически подробности. Зимната градина е съставена от остъклени плоскости, както и носещи конструкции от разнообразни профили. Тя осигурява видимост към външното пространство без да има стени.

Разположение


Според специалистите в бранша най-доброто изложение за зимна градина е източното. Единственото неудобство в случая е, че слънцето не загрява е не прониква достатъчно добре в пространството, поради което се налага и по-добра топлоизолация. Можете също така да позиционирате структурата на запад. В този случай топлината може да се натрупва през целия ден. Вярно е, че в горещото лято това може да се превърне в недостатък. Що се отнася до градините с южно разположение, те се считат за много непрактични. През лятото растенията там ще се прегряват и за да ги спасите, ще трябва да отделите много средства за вентилация и поливане.

Стил


Стилът, който да подберете за вашата зимна градина, зависи изцяло от предпочитанията ви – от провансалски шик, през японски дзен или минимализъм. Дори без наличието на огромни средства, можете да създадете красив проект, ако приложите правилно своите дизайнерски умения и знания на практика. Използвайки налични материали, например стари рамки или преди това използван поликарбонат, можете да спестите много от конструкцията и да създадете зимна градина без практическа инвестиция. Наслаждавайте се на вашето лично място за уединение или безметежни преживявания в обкръжението на приятели и близки без да напускате прага на своя дом!

Автор: Александра Димитрова

Подобни публикации

Nokia е лидер в актуализациите на софтуера и сигурността
Aliquam erat volutpat. Fusce in molestie diam. Donec ac orci interdum, hendrerit lacus sit amet, pharetra felis.

18/11/2020

Силата на цветовете

Някога замислял си се защо логотата на всички световни вериги за бързо хранене са в червено и жълто? Някои психолози твърдят, че тези цветове предизвикват чувство на глад в подсъзнанието ни. 

13/09/2020

Цените на имотите в София тръгнаха надолу
Спука ли се балонът на имотите в София и страната?

30/03/2023

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!