@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Цветни идеи за всеки ден

И как да се насладим на природата от по-близо

Днес те запознаваме с Деляна от редовно вдъхновяващия ни проект – Цветни идеи. Именно тя е човекът зад едни от най-прекрасните зелени оазиси в София и искрено ѝ се възхищаваме. Решихме, че не е лошо да я хванем на къс пас и да я поразпитаме хубаво как да постигнем това състояние на духа и как да доведем природата вкъщи.

Здравей, Деляна кажи ни как си и къде те заварваме?
Здравей, намираш ме в разгара на сезона. Току що завършихме един проект, в който бяхме партньори – социалната кампания #БАЛKONA.

Предстои ни да направим зелен и привлекателен един много модерен офис. Освен красивите цветя и саксии, ще поставим и картини от скандинавски мъх, които нашите служители лично изработват.

От кога е този бранд и какво предстои?
Брандът Цветни идеи съществува от 2005г. Точно този месец на 15 юли ще празнуваме 15 години. Доста време мина, доста неща преживяхме и натрупахме много опит. Претърпяхме трансформация и през последните две години се занимаваме предимно с интериорно озеленяване. Ще празнуваме заслужено. Очаквайте парти към края на месеца в приятно място, с градина.

Какво предстои? Предстоят много озеленени офиси и други интересни места, които имат огромна нужда от зеленина. Нуждата от зеленина е голяма и тук ние идваме на помощ, предлагайки една услуга, която все повече ще набира популярност – интериорно озеленяване. А какво е това? Най-просто мога да го кажа така: подобряване на средата чрез растения, цветя и декорация.

В работата си даваме най-доброто от себе си – комбинираме завидния си опит с новите тенденции, и това не е всичко. Във всеки обект влагаме нещо от себе си. Представяме си, че това е наше място.

Дай ни съвет как да донесем малко природа в апартамент?
Много е просто. Първо изхождаме от светлината на помещението, после от цветовете и стила на обзавеждането.

Във всяка стая е хубаво да има растения в саксии. Например в спалнята е добре да сложим Сансевиерия. В дневната  – Фикус, Спатифилум и Филодендрон например. Кухнята е подходящо място за по-малки растения като Хлорофитум, билки и подправки.

Най-лесно е на балкона. Там може да сложим много и различни растения, така че да си направим кътче за релакс, кафе, лимонада, а дори и за работа.

А сега в къща?

В къщата обикновено има повече простор. Т.е. повече място и повече възможности за внасяне на растения. Там може да си направим зелена стая или зимна градина, което си е супер идея.
Обикновено къщите имат и двор – тук вече можем да внесем много природа. Дворът е голямо богатство.

Следи ни и скоро ще видиш един такъв в центъра на София :)

Как да озеленим малко пространство?

В малкото пространство всичко трябва е много добре преценено. Нищо излишно. За малки пространства често търся вдъхновение в скандинавския дизайн. Тук са подходящи висящи саксии, използване на етажерки и шкафове, върху които да се комбинират различни по цвят и големина съдове с цветя.

Кои са ти любимите растения?
От стайните: Клузия, Фикус еластика, Замиокулкас. От външните цъфтящи в последно време са ми любими: Бакопа, Биденс, Хортензия и Лавандула.

Важно ли е да имаме зеленина вкъщи?
Важно е да имаме зеленина навсякъде. Предполагам знаеш, че има растения, които пречистват въздуха у дома. Така, че освен естетичен, те имат и здравословен ефект. Тук може да прочетеш за тях.

По кои проекти ти е най-сладко да работиш?
Обичам нестандартни проекти, както и да използвам не толкова популярни растения и материали.

Най-приятно се работи по проекти, които имат концепция. Работим с архитекти и дизайнери, които ценят зеленината и ролята ѝ в интериора. Нашата роля е да добавим щипка зеленина в пространството и така то изглежда по-хармонично, по-свежо и по-приятно за обитаване. И хората се чувстват по-добре и са по-продуктивни.

Къде можем да те следим, така че да вземем цветни идеи?
Нашите идеи и какво правим можете да следите в Facebook Instagram и на сайта ни.

Имаш ли още нещо да ни кажеш/пожелаеш?
Цветята и растенията носят красота, здраве и спокойствие на душата. Обградете се с цветя и зеленина и ще бъдете по-щастливи. Пожелавам на всеки да има до себе си поне едно растение за свежест и настроение.

А в дома и на терасата – възможно най-много.

Е, много благодарим на Деляна и екипа за даденото интервю и ѝ пожелаваме да озелени всичко що не е и да носи чара на природата все по-близо до нас.

Подобни публикации

Чудатите градове по света

Силно вярвам в нетрадиционната красота по света и в хората. Не всичко трябва да бъде идеално, полирано и вкарано в калъп.

01/10/2020

Имотите по света

Има почти 8 милиарда души по света разхвърляни в 149 държави и 149 милиона квадратни километра. Живеем в различни часови и климатични зони, говорим различни езици и всички имаме свой уникален генетичен код, но събуждайки се всички виждаме едно и също слънце и небе.

26/08/2020

Силата на цветовете

Някога замислял си се защо логотата на всички световни вериги за бързо хранене са в червено и жълто? Някои психолози твърдят, че тези цветове предизвикват чувство на глад в подсъзнанието ни. 

13/09/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!