@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Имотите по света

Разходи се с нас

Има почти 8 милиарда души по света разхвърляни в 149 държави и 149 милиона квадратни километра. Живеем в различни часови и климатични зони, говорим различни езици и всички имаме свой уникален генетичен код, но събуждайки се всички виждаме едно и също слънце и небе. Необятността на планетата ни е удивителна и въпреки това не сме толкова различни един от друг.

Днес ще ти покажем как живеят част от тези 8 милиарда. Разходи се с нас около света!

Хонг Конг, Китай


Третият по население и най-скъп за живеене град в Китай е Хонг Конг. Средната цена на квадратен метър в Хонг Конг е 2091 долара, средната продажна цена на имот е около 1,2 милиона, а средния месечен наем на двустаен апартамент е 3000 долара. Градът оглавява и класацията за най-малки апартаменти в света със средна квадратура едва 44 кв. м, но повечето хора живеят в дори по-малки жилища! Миниатюрната квадратура принуждава хора да бъдат изключително изобретателни за да извлекат максимума от еднопространствените си жилища.

САЩ


Третата по площ и население държава в света изумява с огромните разлики в цената и размера на жилищата спрямо тяхното местоположение. Гледайки американски филми си мислим, че всички американци живеят в хубави големи бели къщи, но това е валидно само за определени градове и щати. Най-малометрените апартаменти в САЩ се намират в Сиатъл, щата Вашингтон и притежават квадратура около 21-30 кв. м., а месечният наем на подобно жилище е около 1500 долара. В предградията на Сиатъл могат да бъдат наети къщи с площ между 130-200 кв.м. срещу месечен наем между 3000-5000 долара.

Повечето апартаменти в Ню Йорк и Лос Анджелис са с площ около 50 квадратни метра и наем между 2500 и 5000 долара на месец. Според класацията за най-скъпи градове в които да наемеш двустаен апартамент Ню Йорк и Сан Франциско заемат 3-то и 2-ро място в света.

Сигурно си чувал изразът „Всичко е по-голямо в Тексас“? Това явно не е валидно за наемите, тъй като в шестият по големина град в Тексас – Ел Пасо можеш да си наемеш апартамент с площ почти 90 кв. м. за около 500-600 долара.

За сравнение продажната цена на къща с площ 150 кв. м. в предградията на Лос Анджелис би била 700 000 долара, а на къща със същата квадратура в центъра на Ел Пасо би била 120 000 долара.

Мексико


Мексико – държавата, чиято столица Мексико сити е седмият най-населен град в света и държавата, в която се намират градовете, оглвяващи топ 5 на най-опасните в света. Населението на Мексико е около 126 милиона, 5% от които или около 6 милиона души живеят с едва 2 долара на ден! Средният наем на двустаен апартамент в Мексико Сити е около 600 долара, a цената на къща с площ 150 кв. м. е около 300 000 долара.

Месечният наем на двустаен апартамент, разположен в най-опасният град в света – Тихуана би бил около 250 долара.

Обединено Кралство


Един от най-скъпите градове за живеене в Англия е градът, в който е разположен престижният Оксфордски университет. Средната цена за наем на двустайно жилище в Оксфорд е около 1500 долара, а на градска къща над 3000 долара. Наемите в централната част на Лондон също са космически със средна стойност от около 1700 долара за двустайно жилище с площ 50 кв.м., но в предградията могат да бъдат намерени апартаменти срещу сумата от 900 долара на месец. Британската столица заема шесто място в класацията за градове с най-скъпи недвижими имоти в света.

Най-евтини са недвижимите имот в град Нюкасъл, където средният месечен наем е около 600 долара, а средната сума която е нужна за покупка на къща е около 80 000 долара.

Много британци предпочитат животът в къщи или къщи-близнаци. Най-скъпият за живеене квартал в Лондон се казва Knightsbridge и е разположен до емблематичният Хайд парк. Там покупката на къща за сума, която има по-малко от 8 цифри би била невъзможна. Това е валидно и за кварталът на който е кръстен едноименният филм с Джулия Робъртс и Хю Грант – Нотинг Хил.

Австралия


Родината на кенгуруто е на четвърто място по най-висок жизнен стандарт в света. Най-големият град в Австралия, Сидни е най-скъпия за живеене австралийски град и е на 50-то място в световната класация. Средният месечен наем на двустаен апартамент в центъра на Сидни е около 1800 американски долара, а покупката на такъв би струвала около 350 000 долара.

Повечето австралийци, подобно на британците предпочитат да живеят в къщи и предвид високия си жизнен стандарт могат да си го позволят. Цената на къща, разположена в един от най-популярните градове на крайбрежието на Тихия Океан – Gold Coast би била около половин милион долара за 500 кв. м.

Дубай


Дубай- перлата на Обединените Арабски Емирства, която се издигна само за 20 години по средата на пустинята! Проучванията сочат че това е градът, който заема първо място в света като най-добър за работа и личен живот. Средната работна заплата в Дубай е около 4600 долара, а месечните наеми варират от 600 до 1100 долара на месец. Сега разбирам защо имат висок стандарт на живот.

Двустаен апартамент с площ 150 кв.м. в Дубай би струвал 76 000 долара, а градска къща с площ 350 кв. м с 5 спални би струвала 420 000 долара.

Европа


Благодарение на Европейският Съюз жизненият стандарт в повечето европейски държави е сравнително еднакъв. В големите градове повечето хора живеят в апартаменти или къщи в предградията. Най-скъпи са наемите във френската столица Париж, където двустаен апартамент месечно би струвал около 2500 долара, а най-евтини са немите в София, където средната цена за наем е около 500 долара. Страната с най-висок стандарт на живот в света е Дания, която заема 10-то място в класацията за най-скъпи наеми в Европа със среден месечен наем около 1800 долара.

Ако искаш да си купиш апартамент-студио с площ около 13 кв. м. в Париж това би ти струвало над 100 000 евро.  На 500 километра на юг от Париж, близо до границата с Швейцария се намира град Saint Ettienne, където можеш да си купиш къща с площ 170 кв за 200 000 евро. За същата цена в Париж би била възможна покупката на 22 кв. м.

Средния месечен наем за апартамент с площ 80 кв. м. в Италия би бил около 1200 долара, а ако мечтаеш зад къща под Тосканското слънце това би ти струвало около 400 000 долара за 500 кв.м.

А ти търсиш ли все още своя дом? Нека ти помогнем с това!

BezBroker.com е най-голямата платформа за имоти в България с над 375 000 потребители в социалните канали

Автор: Емили Иванова

Подобни публикации

Софийските квартали – част 2

През 1878 г. град София става столицата на Княжество България, а през 1907 г. 28 4000 m2 от централната част на градът са постлани с жълт керамичен паваж, който днес наричаме „жълтите павета“. „Жълтите павета“ са се превърнали в нарицателно за административният и културен център на Столицата. 

15/09/2020

Накъде ще тръгнат цените на имотите

Пазарната динамика, на която станахме свидетели, предопредели първите 6 месеца тази година да се превърнат в най-силното полугодие от 2008 г. насам. Този пазарен ръст е резултат от редица обективни фактори като кредитирането и ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, които бяха основен двигател години наред, вътрешната миграция, завръщането на част от българското население от чужбина, както и фактът, че недвижимите имоти са най-доброто и сигурно вложение за спестяванията ни в период на рецесия и криза.

13/10/2021

Чудатите градове по света

Силно вярвам в нетрадиционната красота по света и в хората. Не всичко трябва да бъде идеално, полирано и вкарано в калъп.

01/10/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!