@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Озеленяването вкъщи

Мисия възможна

Цветята са неизменна част от всеки дом. Внасят уют, красота, свежест, зеленина и ни карат да почувстваме връзката с природата вкъщи. Има хора, които са градинари по душа, обожават да се грижат за много и различни растения и цветя, но има и такива, като мен, които колкото и да ги обичат и харесват, отглеждането не им се отдава. Точно поради тези причини, в тази статия ще ти представя няколко идеи, с които да освежиш дома си и да придадеш зеленина и свежест.

Живи цветя и растения


Както в много други сфери, така и при отглеждането на цветя има различни нива на сложност, някои изискват повече внимание, по-често поливане, пресаждане, повече светлина и по – често почистване, а други имат нужда от поливане веднъж в седмицата или веднъж на няколко дни. Аз съм от хората, които предпочитат втория тип растения, тъй като в забързаното ежедневие, в което всеки един от нас живее, се случва да забравя да се погрижа за цветята си. Поради тази причина съм подбрала някои представители на растителния вид, които не изискват толкова грижи, а в същото време са красиви и дават уют и красота на дома – орхидея, кактус и алое вера. Може да вземеш стара дървена етажерка, да я пребоядисаш и да наредиш колекция от орхидеи или кактуси на нея и да я сложиш в хола до прозореца, като акцент на стаята. Красиви са и не изискват толкова грижи. Една цветна и интересна саксия е идеалното място за алое верата. Може да декорираш масата в трапезарията с нея, или пък да я поставиш на малката холна маса за акцент.

Изкуствени цветя


Ако си човек, който по никакъв начин не може да се грижи за цветя, то има вариант и за теб. Става въпрос за изкуствените цветя, те за разлика от живите, не се нуждаят от поливане, а само от леко забърсване на прахта по тях, от време на време. Можеш да поставиш изкуствени цветя във входното антре в някоя интересна кошница, като цветен декор. Друг вариант е направата на стена от изкуствени цветя, като за тази цел ще трябва блокче стириопор, върху което да набучиш изкуствените цветя, които ти допадат. Този вид декорация може да бъде използван както за вътрешните пространства на дома – хол, входно антре или спалня, така и на закрити външни пространства, като терасата.
А ето и тук можеш да видиш как да си направиш стена от изкуствени цветя:

Подправки


За един човек, на който готвенето му е в кръвта, няма нищо по-хубаво от пресните подправки за ястието, което приготвя. Когато в една кухня има наредени няколко малки, красиви и кокетни саксии, в които са засадени пресни билки и подправки, се усеща чувство на топлота и второстепенно усещане, че храната приготвена в тази кухня ще бъде невероятна. Освен плюсовете от кулинарна гледна точка, подправките се вписват идеално в обстановката на кухнята от интериорна гледна точка. Засадени в правилните саксии и поставени на видно място, автоматично се превръщат в акцента на кухнята и трапезарията.

Би ли опитал да направиш сам стена от изкуствени цветя или предпочиташ живите цветя, за които да се грижиш?

Последвайте ни в инстаграм на @bezbroker за още интересни идеи за дома.

Автор: Алексия Савова

Подобни публикации

В този апартамент има ли духове, зеле или компоти?

Когато купувач хареса даден имот, много преди да реши, че това е точно неговото място, със сигурност ще зададе няколко въпроса. Най-често това са съвсем стандартни питания от сорта на “Къде в квартала е най-близкият супермаркет?”, “На колко години са пералнята и печката?”, “Кога за последно е правен основен ремонт?”…

23/06/2020

Свободата в твоите ръце

Имаме новина за теб – ако продаваш имота си, всъщност имаш доста повече опции, от тази, да разчиташ на брокер. Помисли си само че 90% от всички търсения на жилища в София се извършват онлайн. Купувачите използват интернет, за да намерят имоти, а не посредници.

06/04/2020

А1 регистрира ново силно тримесечие и ръст при всички основни показатели през третата четвърт на 2019 г.

Praesent commodo, risus sed maximus sodales, ex ante euismod elit, eu molestie turpis ante sit amet nisl.

26/10/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!