@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Най- скъпите имоти продавани някога

Смарт, класически и зелен лукс

Представи си, че днес печелиш огромна сума от лотарийна игра и искаш да вложиш тези средства в мечтан дом. Естествено, всеки от нас  мечтае за голяма къща с двор, басейн, а защо не и барбекю, спа, и голф игрище? Други си мечтаят за пентхaус в Манхатън с прекрасна гледка към невероятния Ню Йорк. А замислял ли си се, че напоследък все повече и повече хора мислят в посока опазване на околната среда и се опитват да водят екосъобразен начин на живот? Тази тенденция става все по-популярна сред младите хора, които желаят да опазят планетата Земя. Но да живееш в така наречените „зелени” къщи, не означава да се откажеш от лукса на 21 век, а точно обратното, означава да можеш да  използваш смарт технологиите по правилния начин.

Днес те запознаваме с най-скъпите имоти продавани някога в света от няколко различни гледни точки, а именно – от гледна точка на класическия лукс, от гледна точка на модерния лукс и от гледна точка на смарт лукса.

Вила Леопалда


Първата вила, с която ще ви запозная е Вила „Леопалда” цената и е 750 милиона долара. Разположена е на Лазурния бряг, близо до Ница и заема приблизително 50 декара.

Вилата разполага с 11 спални, 14 бани, търговска оранжерия, площадка за хеликоптер, един от най- красивите басейни в света, външна кухня и е притежание на вдовицата Лили Сафра. Тя наследява вилата, след като ливанско-бразилският банкер Едмунд Сафра умира.

Това е олицетворение на класическия лукс, с голям брой бани и спални и огромната  площ, на която се разполага вилата. Интересен факт за нея е, че първият притежател на вилата е бил Леополд Втори Сакскобургготски, чичо на българския цар Фердинанд. Вилата е известна и с това, че е била снимачна площадка на филма на  Алфред Хичкок от 1955 година – „ Да хванеш крадец”.

Антила


Представител на модерния лукс е сграда, която е разположена в Мумбай, Индия. Името и е Антила, а цената е 1 милиард долара.

Имотът е построен за Мукеш Амбани, председател и управляващ директор на Reliance Industries Limited, компания Fortune Global 500 и най – богатия човек  в Индия. Проектиран е от архитектурна фирма локализирана в Чикаго, САЩ.

Сградата е конструирана да издържи земетресение с магнитуд 8 по скалата на Рихтер.Тя превъплъщава модерен стил и лукс, който е присъщ за 21 век.Разделена е на 27 етажа, 6, от които са изцяло посветени на колите – гаражи, сервизи и паркинг. Има киносалон с 50 места и 9 асансьора. На следващото ниво има външна градина, а над нея се намира фитнесът, спа комплексът и басейнът. Продължавайки да се изкачваме нагоре към върха се намира етажът за гости, етажът за персонала, който наброява около 600 души, а на върха се намира етажът на семейството, който използват за техен дом. Черешката на тортата са  3-те хеликоптерни площадки.

Зелен лукс


Последния имот, който ще разгледаме е луксозен и зелен. Къщата се намира в Калифорния, а цената и е близо 40 милиона долара.

Къщата разполага със 7 спални и 12 бани, прекрасен изглед към града и е една от най – скъпите къщи в Сан Франциско. Освен огромния брой спални и бани, къщата разполага с прекрасен двор и е екологична. Домът разполага със соларна топлина и енергия и система за събиране на дъждовна вода, която съхранява до 5100 галона с вода, което е близо 20 хиляди литра вода. Освен това къщата кандидатства за сертифициране от LEED Platium (Leadershipin Energy and Environmental Design). LEED  е най – използваната система за класификация на зелени сгради в света.

Е, след  като видя три различни вида лукс в три различни имота, които са едни от най – скъпо продадените в света, ако имаше възможност, коя би притежавал?

Следи ни изкъсо в instagram.

A, aко искаш да продадеш своят имот без комисионна, може да се свържеш с нас тук

Автор: Алексия Савова

Подобни публикации

Имотите в България може и да поевтинеят, но наемите ще растат през 2023 г.

Анализи на имотния пазар в България се правят постоянно, но дългосрочни прогнози трудно могат да бъдат направени, поради естеството на пазара и неговата динамика. За една прогноза обаче всички анализатори на пазара са категорични – цените на имотите достигнаха своя връх в края на 2022 г. и от тук насетне следва успокояване и задържане на тези нива, и евентуален спад, но кога и с колко никой не се наема да прогнозира.

17/02/2023

Сгради само за наематели – нова тенденция, навлизаща в България

Buld To Rent са вид сгради, които са построени специално за отдаване под наема, а не за продажба. Обикновено те са притежавани от институционални инвеститори и управлявани от специализирани оператори. Това е сравнително нова тенденция на жилищния пазар по света, като най-силно разпространена е тя в Обединеното кралство.

23/01/2023

Обзавеждането у дома спрямо сезоните

Отвътре навън – как трансформираме обичайната смяна на сезоните в декор

15/09/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!