@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Обзавеждането у дома спрямо сезоните

Отвътре навън – как трансформираме обичайната смяна на сезоните в декор

Има хора, които считат, че сезонната промяна на интериора у дома е загуба на време и пари. Съществуват и онези, които силно вярват, че влиянието на природата и в частност промяната на времето, е явление, което заслужава внимание. В днешната статия ще предоставим информация и за двата полюса, а ти ще прецениш от коя страна на везните да застанеш.

Можем ли да живеем в дом без да променяме нещо в интериора му дълго време? Категорично да! Но това не значи, че неминуемо този процес ще ни доставя наслада. Много дизайнери считат, че настроението на човек е пряко обвързано с предметите и цветовете в дома му. Внасянето на нов живот у дома посредством разместване или добавяне на нови елементи е почти задължително. Не е нужно да променяш целия интериор на жилището си, за да дадеш път на новата енергия, но лека промяна 2 пъти в годината – през есен/зима и пролет/лято би могла да допринесе за доброто ти настроение.

Неутрални цветове


Покупката на достъпни декорации за дома повишава твоя комфорт и внася нова енергия, а и не вреди радикално на бюджета. Една от основните тактики да не се налага да харчиш купища левове, е да заложиш на неутрални цветове за базовите мебели, като диван, секции, легло и т.н. Стаи, обзаведени с тъмно дърво, кожа и тартан, се считат за „зимни“, но също така те представляват оазис през лятото, тъй като са хладни и в тях можеш да намериш покой в адската жега, а когато ги огрява слънцето, те се осветяват и придобиват „нежно“ излъчване.

Подредба


Решението как да бъдат позиционирани мебелите у дома може да накара стаята да смени излъчването си от светла и просторна през пролет/лято в уютна и интимна през есен/зима. Ако насочиш мебелите да гледат към задния двор или градината през лятото, можеш да постигнеш ваканционна визия – да гледаш как играят децата навън, да се наслаждаваш на зеленината в двора, да попиваш слънчевите лъчи и в общи линии да имаш усещането, че внасяш природата у дома. На по-центрирана подредба ще подхожда зимата – около камина или голяма маса, например, които да внасят уют и да държат „сърцето“ на стаята.

Детайлите


Свещите могат да се използват целогодишно за постигане на различна визия. Пухкави възглавници, вази, килими и пътеки в различни десени и текстури. Всички те влизат в употреба, точно както сменяме летните със зимни дрехи и да повлияят на цялостната стилистика на дома. Ти избираш точно колко промяна да внесеш за всеки сезон – килим или аксесоари спрямо сезонната гама цветове. Нещо семпло, но удивително променящо излъчването, са и свежите цветя. Ако трябва да перифразираме заглавието на един любим български филм от старите колекции: Изборът е голям и промяна дебне отвсякъде!

Автора: Александра Димитрова

Подобни публикации

В този апартамент има ли духове, зеле или компоти?

Когато купувач хареса даден имот, много преди да реши, че това е точно неговото място, със сигурност ще зададе няколко въпроса. Най-често това са съвсем стандартни питания от сорта на “Къде в квартала е най-близкият супермаркет?”, “На колко години са пералнята и печката?”, “Кога за последно е правен основен ремонт?”…

23/06/2020

А1 регистрира ново силно тримесечие и ръст при всички основни показатели през третата четвърт на 2019 г.

Praesent commodo, risus sed maximus sodales, ex ante euismod elit, eu molestie turpis ante sit amet nisl.

26/10/2020

Зимните градини – опит за дзен у дома

Летните вечери са в разгара си. Август е изпълнен със забавления, свобода и малко носталгия за отминаващото лято. Нощните заведения са пълни, от всеки ъгъл се чуват смях, шеги, разгорещени спорове и всички те, хората, карат август да остави значим отпечатък върху паметта им. 

16/08/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!