@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
Кризата в короната на икономиката се оказа перла в короната на имотния пазар

Пандемията, причинена от COVID-19, има огромно влияние върху финансовите пазари и икономиката в световен мащаб. Затова много инвеститори, собственици на имоти, потенциални купувачи на жилища и наемодатели се питат: “Отразява ли се кризата, причинена от коронавируса, върху пазара за недвижими имоти? Качват ли се или падат цените на жилищата?”

Според настоящата информация, както по света, така и у нас, все още не са забелязани необичайни или отрицателни развития на пазара на жилища. Пандемията води до краткосрочно изменение на търсенето, в дългосрочен план обаче няма опасност от негативни тенденции. В продължение на много години търсенето на жилищна площ надхвърля оскъдното предлагане в много градове и региони. Тази картина няма да се промени съществено дори в настоящата ситуация, тъй като причините за прекомерното търсене ще продължат да съществуват.

Голямото търсене на жилищни площи през последните години се дължи на нарастването на населението и продължаващия приток на хора към големите градове и столиците. Това доведе до значително увеличение на цените на имотите за продажба, също така и на наемите.. Новите строителни дейности също не успяха да отговорят на голямото търсене. Накратко, хората винаги ще имат нужда от покрив над главата си, дори и в условията на криза.

Причината, поради която кризата COVID-19 изглежда не е оказала голямо влияние върху цените на имотите в момента, е сравнително проста – недвижимите имоти в тези времена не губят своята привлекателност за инвеститорите. Домът все още може да се счита за стабилна инвестиция във времена на кризи.

Все още няма прогнози за спад на цените на имотите. Възможно да се прецени накъде ще се движат цените и какъв ще е броят на сделките по продажбите според резултатите от второто или третото тримесечие на тази година. В момента обаче изглежда, че пазарът на имоти ще остане стабилен, особено в големите градове. Сделките с жилищна площ отново се оказват доста добра перспектива.

Досега търсенето беше изключително голямо и на много места и пазарът беше напрегнат. При определени обстоятелства нарастващата честота на свободните работни места може да доведе до подновяване на движението на пазара. 

Трябва ли да изчакам с покупката / продажбата на имот?

Разбираемо е, че някои собственици и потенциални купувачи в момента не са сигурни дали дадена инвестиция в имоти има смисъл. Изглежда обаче няма повод са притеснение. Предвид до голяма степен непроменената пазарна ситуация в момента, няма икономическа причина инвеститорите и собствениците да не купуват или продават. Понастоящем не може да се наблюдава промяна в нивото на ниския лихвен процент. Следователно за инвеститорите и потенциалните купувачи привлекателността на недвижимите е непокътната. Освен това, благодарение на модерните инструменти на БЕЗ БРОКЕР, нищо не пречи на маркетинга дори и в момента.

 Как работят продажбите на имоти по време на кризата?

Епидемията от COVID-19, повдига въпроса за много собственици на недвижими имоти дали продажбата на имот може да се извърши безопасно. Категорично да! С помощта на дигиталните възможност и виртуалните огледи. Всичко става бързо, безопасно и много удобно и за купувача, и за този, който продава.

Физическите огледи на имоти станаха почти невъзможни поради епидемията. Разбираемо, нито продавачът, нито купувачът иска да се излага на риск. Това обаче не е пречка за нас и нашите възможности. Вие може да разгледате жилището, сякаш сте там – всичко това от комфорта на собствения ви дом. Всички наши предложения за продажби на имоти от 10 Април имат възможност за 360° онлайн оглед, чрез виртуална реалност.

Ако намерите дом, който ви се струва подходящ, имате стабилност в работата и можете да възползвате от сегашните облекчени банкови условия, закупуването му може да бъде мъдър избор, дори и днес. 

А за тези, които искат да продават, условията продължават да са идеални. Няма понижаване в цените. А и ние сме единсвените, които предлагаме продажба на имот с 0% комисионна. Няма спад в търсенията. Можете да направите перфектната сделка и да се подсигурите финансово в условията на криза.

Недвижимото имущество винаги е било най-добрата инвестиция. Винаги ще имаме нужда от дом. Изходът от кризата е близо, надяваме се. В момента банковите условия са перфектни. Цените са стабилни. Така, че ако ви сърбят ръцете за сделки, действайте смело!

Подобни публикации

Накъде ще поеме жилищният пазар в България? Зависи от купувачите.

В момента ипотечният пазар в страната все още се намира в „Рая на ниските лихви“, казва експертът Гергана Тенекеджиева.

15/03/2023

Пътешествие из София и околностите

Един от най-красивите сезони в годината е есента. Безспорно ние българите сме късметлии с възможността да се наслаждаваме на красотата на природата в различните сезони от годината. 

21/09/2020

Кризата в короната на икономиката се оказа перла в короната на имотния пазар

Пандемията, причинена от COVID-19, има огромно влияние върху финансовите пазари и икономиката в световен мащаб. Затова много инвеститори, собственици на имоти, потенциални купувачи на жилища и наемодатели се питат: “Отразява ли се кризата, причинена от коронавируса, върху пазара за недвижими имоти? Качват ли се или падат цените на жилищата?”

30/04/2020

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!