@yield('sub_title')BezBroker ® - Недвижими Имоти @yield('post_title')
5 от най-знаменитите архитекти за този век

Човекът зад фасадата

Архитектурата започва с идея, тогава „диригентът“ я поема и предприема вълнуващо пътуване в света на непознатото – да сътвори нещо съвършено. Съставихме кратък списък с 5 от най-бележитите архитекти на новото време, онези, които са сътворили иконични и незабравими сгради. Без да ги степенуваме и да ги въвличаме в съревнования, нека обърнем внимание на личността – човека зад фасадата.

Цезар Пели (англ. César Pelli)


Роден на 12 октомври 1926г. в Аржентина, Цезар получава диплома по архитектура в университета в Тукуман. Стартира дейността си с няколко сгради, включително един от терминалите на летище JFK в Ню Йорк. Неговите дизайни стремително се отклоняват от дребнавите предубеждения. Той вярва, че сградите трябва да са отговорни граждани и че за естетиката на всяко здание отговарят локацията, технологията на строене и неговото предназначение.

Заха Хадид


Първата жена архитект, която печели архитектурната награда Pritzker. Родена в Ирак, нейните постижения се простират до там, че печели това значимо отличие, което често се сравнява с Нобелова награда. Формите, които Хадид създава, са футуристични, неконвенционални, дръзки и артистични. Много от нейните проекти никога не са били построени, но тя заема 69 място в списъка на сп. Форбс за най-влиятелни жени за 2008 г.

Франк Лойд Райт


Някои го считат за най-великия архитект на всички времена. Въпреки, че никога не получава диплома за архитект, той е блестящ в своята работа, мисълта му е насочена към интериора и фасадата като едно цяло и е толкова напредничава за своето време. Дори след 150г.  неговите органични форми, които се сливат толкова естествено с природата, както и иновативните му детайли, му създават славата на архитекта с най-добрите концепции за дизайн. Неслучайно е любимец на измамния герой на Тодор Колев в „Опасен чар“.

Франк Гери


Франк Оуен Гери, роден на 28 февруари 1929г., е еврейски архитект, роден в Канада. Започва своята кариера в Лос Анджелис, Калифорния през 1962г., а през 2001г. основава собствена фирма. Много от неговите творения – музея Гугенхайм в Билбао, концертната зала на Дисни в ЛА, фондация Louis Vuitton в Париж, включително и неговата частна резиденция, са станали световно известни туристически атракции. Гери се нарежда сред най-известните съвременни архитекти според световно архитектурно проучване през 2010г., което доведе до това списание Vanity Fair да го титулува като „най-значимият архитект на нашето време“.

Моше Сафди


Архитект, автор, теоретик, обучител. Роден в Хайфа, Израел, през 1938г., Сафди и семейството му се местят в Канада, когато той е в невръстна възраст. Учредява своя фирма през 1964г., бил е директор на архитектурната програма в Харвард. Той изповядва много хуманна философия за дизайна, която се състои в това да си информиран за географските, социални и културни елементи, които обуславят дадено място и кореспондират с човешките нужди и стремежи.

BezBroker.com е най-голямата платформа за имоти в България с над 375 000 потребители в социалните канали.

Автор: Александра Димитрова

Подобни публикации

Най- скъпите имоти продавани някога

Представи си, че днес печелиш огромна сума от лотарийна игра и искаш да вложиш тези средства в мечтан дом. Естествено, всеки от нас  мечтае за голяма къща с двор, басейн, а защо не и барбекю, спа, и голф игрище? 

21/08/2020

Имотите по света

Има почти 8 милиарда души по света разхвърляни в 149 държави и 149 милиона квадратни километра. Живеем в различни часови и климатични зони, говорим различни езици и всички имаме свой уникален генетичен код, но събуждайки се всички виждаме едно и също слънце и небе.

26/08/2020

Накъде ще тръгнат цените на имотите

Пазарната динамика, на която станахме свидетели, предопредели първите 6 месеца тази година да се превърнат в най-силното полугодие от 2008 г. насам. Този пазарен ръст е резултат от редица обективни фактори като кредитирането и ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, които бяха основен двигател години наред, вътрешната миграция, завръщането на част от българското население от чужбина, както и фактът, че недвижимите имоти са най-доброто и сигурно вложение за спестяванията ни в период на рецесия и криза.

13/10/2021

Благодарим Ви!

Вашата обява беше качена и очаква модерация!